Sushi

1517396125443

Dit is Sushi, onze huisvis. Nee ze is niet dood, ook niet ziek. Ze slaapt. Up-side-down.

Sushi is een sluierstaart goudvis en ze is super tam. Ze eet uit je hand. Vind het heerlijk om over haar buik geaaid te worden en springt bijna uit het water als we thuiskomen. Wij denken dat ze blij is en aandacht wil, maar waarschijnlijk wil ze gewoon eten. Hoewel, ze ziet er echt blij uit als we rond haar kom staan. Ze kwispelt zelfs vrolijk met haar sierlijke staart!

De sluierstaart goudvis is waarschijnlijk ontstaan in de Verenigde Staten. De eerste sluierstaartvissen verschenen daar rond 1920 en werden toen Philadelphia Sluierstaart Goudvissen genoemd. Ze kunnen ouder dan 15 jaar worden! Deze vissen kunnen ook in een vijver leven, maar dan zijn ze een stuk kwetsbaarder, omdat ze niet zo snel zijn. In een aquarium of vissenkom leven ze een stuk langer.

Waarom onze vis op haar rug ligt? Ik las dat Sluierstaart goudvissen vatbaar zijn voor lucht in de zwemblaas, waardoor ze gaan drijven en uiteindelijk dood gaan. Ik dacht dus dat we haar snel zouden verliezen, maar na twee jaar rugliggen is ze er nog steeds. Ze ziet er niet ziek uit en gedraagt zich ook niet ziek. Als je haar nu aanraakt of eten geeft draait ze zich gelijk om en zwemt dan weer vrolijk rond.

Wij hebben vaker huisdieren die zich raar gedragen. Ooit hadden we een konijn, Wapsie. Die viel de hond van de buren aan om ‘zijn’ cavia’s te beschermen. Nergens bang voor hoor en zo tam als een hond. Die hadden we ook. Onze bulldog Cezanne, ook wel Vlees genoemd. Vlees hield niet van wandelen. Maar dan ook echt niet! We moesten haar altijd mee trekken en werden dan ook regelmatig uitgelachen als we buiten met dat beest liepen. Helaas zijn Wapsie en Vlees er niet meer.

Sushi is al 6 jaar bij ons en het klinkt misschien raar, maar wij houden van deze vis. Onze rare kwispelende sluierstaart! Ik hoop dat ze nog heel lang bij ons blijft en dat ze nog lekker lang op haar rug kan genieten in haar kom. 😊
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Scroll To Top